Enzimek

Úgynevezett bio katalizátorok, amelyek a szervezet természetes működését segítik, serkentik. Aktív szerepük van az immunrendszer működésében és a szervezetbe bejutott kórokozók elpusztításában. Támogatják a sejtlégzést, a zsírlebontást, a fehérje és a keményítő (összetett szénhidrátok) emésztését, felelhetnek az optimális testsúly megtartásáért, a méregtelenítő folyamatok lezajlásáért, az öregedést gátló folyamatokért, sőt egyes típusai a daganatok, ciszták elpusztításáért is.

SOD (szuperoxid-diszmutáz): A búzafűben található legkiemelkedőbb enzim. Antioxidáns tulajdonsága révén lassítja a sejtöregedést, gátolja a daganatok kifejlődését, véd a káros sugárzások hatásai ellen.

Proteázok: Fehérjebontó enzimek, melyek a rákos áttétek megelőzésében is hatékonyan működnek.

Citokróm-oxidáz: Fontos antioxidáns hatása mellett a sejtlégzésben támogatja a szervezetet.

Amiláz: Összetett szénhidrátok, keményítők lebontásáért felelős.

Lipáz: A zsírokat semleges közegben zsírsavra és glicerinre bontó enzim.

Fikocianin: Segíti a vérképzést és jótékonyan hat a csontvelő regenerációjára (sugárkezelések után is).

Transzhidrogenáz: Karbantartja a szívizom szöveteket és az artériák falát.