A klorofill
A sarjadó növények leginkább zöld festékanyaga, a növény „vére”, koncentrált naperő. Védelmet nyújt a környezeti ártalmakkal szemben. Fogyasztásával rengeteg oxigénnel dúsul a vér, hatékonyabbá válik a tápanyagok felszívódása, javul a szívműködés, az érrendszer és a belek, a méh, a máj és a tüdő állapota. Hatására kellemesebbé válik a testszag és a lehelet.
Mind szerkezetileg, mind funkciója szempontjából nagyon hasonló az emberi vér hemoglobinjához, így hozzájárulhat a sejtek jobb oxigénellátásához
Az oxigén rengeteg testben lévő folyamathoz elengedhetetlen, stimulálja az emésztést, elősegíti a tisztább gondolkodást ( az agy használja fel a test oxigén készletének 25%-át), és megvédi a vért az anaerob baktériumoktól.
Daganatmegelőző hatása van Otto von Warburg professzor (Nobel-díj, 1931) kutatásai alapján. A professzor így nyilatkozik a klorofilról és az oxigénről: „Az oxigén jelenlétében a rákos sejtek nem is létezhetnek.”.
Dr. Yoshihide Hagiwara, a Hagiwara Egészségügyi Intézet elnöke Japánban, egy vezető szószólója a búzafűlé használatának, mint étel és orvosság. Ezt azzal magyarázza, hogy mivel a klorofill zsírban oldódik és a zsír részecskék közvetlenül felszívódnak a vérben a nyirokrendszer által, ezért a klorofil így tökéletesen bevihető.
A híres táplálkozástudós Dr. Bernard Jensen megállapította, hogy nincs feljebbvaló vérképző a zöld italoknál és a búzafűlénél. Az Egészség varázslat a klorofilon keresztül c. könyvében megemlíti, hogy számos esetben megtudta kétszerezni a vörösvértest számot pár nap alatt, csak azzal, hogy a páciens egy klorofil-fürdőt vett és abban mártózott. Vérképződő eredmény akkor még gyorsabban mutatkozik, ha a páciens rendszeresen issza a zöld italt és a búzafűlevet.
A klorofill önmagában tökéletes fehérjeforrás, energiaraktár, hatékony gyulladáscsökkentő és antibakteriális-antivirális anyag is.